Skip to main content

Eindejaarsflaters: Top 5 flops

Gepubliceerd
14 jun 2024
José Wissenburg

Of het nu gaat om de kerstborrel of het eindejaarsdiner, december is zakelijk gezien de maand van reflectie en vooruitkijken. Dit wordt vaak gevierd met een kerstcadeau. Maar let op, het kan ook vreselijk misgaan. Vermijd deze vijf eindejaarsgeschenken om je collega’s niet teleur te stellen.

1. Ongepaste Cadeaus

Een stressbal in de vorm van een dier, een ‘grappig’ maar ongepast boek, of een kalender met vreemde foto’s; zulke cadeaus kunnen ongemakkelijk zijn of simpelweg niet in de smaak vallen. Vooral als ze niet aansluiten bij de interesses of het karakter van de ontvanger. Niet doen dus.

2. Foute Modekeuzes

“Laten we truien of jassen bestellen met een groot logo van ons bedrijf op de achterkant. Of een sjaal in de bedrijfskleuren!” Nee, doe dat maar niet, Gerda. Mensen werken al de hele week op kantoor en willen thuis geen wandelende reclamezuil voor je bedrijf zijn.

3. Verlate Verrassingen

“Sorry allemaal, we hebben de kerstcadeaus besteld, maar blijkbaar toch te laat want zijn ze nog niet geleverd. Jullie krijgen je geschenk pas na de feestdagen.” Dat is als mosterd na de maaltijd! De sfeer is weg en het persoonlijke gebaar is verloren. Begin dus op tijd met nadenken en bestellen van je kerstcadeau.

4. Nutteloze Gadgets

Een magnetische zandloper, een zelfroerende mok of een mini-vloerstofzuiger voor het bureau; leuk voor een keer, maar daarna volstrekt nutteloos. Deze gadgets belanden vaak achterin een kast, in de prullenbak of worden doorgegeven. Gemiste kans!

5. Jaarlijkse Herhalingen

Hoe zou jij het vinden als je elk jaar hetzelfde cadeau van je bedrijf ontvangt? Het lijkt alsof er geen moeite is gedaan, toch? Doe dit niet bij jouw medewerkers. Denk goed na over je cadeau en vermijd herhaling van voorgaande jaren.

Wat je wel kan doen:

Neem de tijd om een cadeau te bedenken dat past bij jouw bedrijf en medewerkers. Laat zien dat je er moeite in hebt gestoken en schrijf een persoonlijke boodschap of houd een oprechte toespraak. Vermijd de vijf bovenstaande blunders en verras met een goed doordacht geschenk.

Twijfel je over het perfecte geschenk? Boek een gratis adviesgesprek met José Wissenburg en krijg persoonlijke aanbevelingen die passen bij jouw bedrijf. Mail naar: jose@kerstmakelaar.nl om een afspraak in te plannen en zorg ervoor dat je dit jaar de plank niet misslaat.