Door: José Wissenburg

Door: José Wissenburg

Online of offline kerstcadeau

De feestdagen staan voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om na te denken over kerstgeschenken voor je medewerkers. Een van de eerste keuzes die je moet maken, is of je voor een online of offline kerstcadeau kiest. Beide opties hebben hun voordelen en het hangt af van de aard van je organisatie welke het beste bij jou past.

Online kerstcadeau voor effientie

Als je een grote organisatie hebt met verschillende lokaties, kan het een slimme zet zijn om te kiezen voor online kerstgeschenken. Waarom? Hier zijn een paar goede redenen:

  • Geen zorgen: Met online geschenken hoef je je geen zorgen te maken over de distributie van de cadeaus. Alles wordt rechtstreeks naar de ontvanger verzonden

  • Individuele keuze: Online kerstcadeaus bieden je medewerkers  de mogelijkheid om hun eigen cadeau te kiezen. Dit geeft hen de vrijheid om iets te ontvangen waar ze echt van houden.

  • Efficiëntie: Het proces verloopt soepel en snel

Online of offline kerstmakelaar nl
Ho ho pakket 2

Offline kerstcadeaus voor de Traditionele sfeer

Als je voldoende ruimte hebt en logistiek geen probleem vormt, kan een smaakvol cadeau een warme kerstsfeer creëren. Hier zijn redenen waarom je voor een offline kerstcadeau zou kunnen kiezen:

  • Traditionele charme: fysieke kerstpakketten met heerlijke etenswaren of grote cadeaus zijn een traditionele manier om waardering te tonen en de kerstsfeer te benadrukke
  • Emotionele betrokkenheid: Het geven van een kerstpakket tijdens een kerstborrel of kerstfeest creeërt  extra emotie en sfeer rondom het geefmoment

Andere creatieve opties

Kerstmarkt

Overweeg het organiseren van een kerstmarkt voor jouw medewerkers. Hier kunnen zij hun eigen geschenken uitkiezen of een kerstpakket kiezen, terwijl ze genieten van kerstmuziek, glühwein en lekkere hapjes.

Andere opties om te overwegen:

  • Social Event: Organiseer een bedrijfsuitje waarbij je medewerkers zich inzetten voor een maatschappelijke organisatie. Het is goed voor zowel de maatschappij als je bedrijf, en het zorgt voor een geweldige dag voor je team.

  • Cadeaukaart geschenken of abonnementen: Overweeg een cadeaukaart of abonnement op tijdschriften, verse bloemen, gezonde snacks of fruitmandjes. Dit is vooral leuk voor medewerkers die niet vaak op kantoor zijn, zoals ZZP’ers of uitzendkrachten
One4All cadeaukaart